Demo-camp / E-Twinning

Τα τελευταία μας νέα από το πρόγραμμα E-Twinning “ Demo-Camp” ! 
Στις 06/04 πραγματοποιήσαμε τη 2η διαδικτυακή μας συνάντηση με τα υπόλοιπα σχολεία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning “Demo-Camp”.  Η συνάντησή μας περιελάμβανε :

1. Mentimeter διασκεδαστικές δραστηριότητες για να ανακαλύψουμε όσα μας ενώνουν .

2. Παρουσίαση της περιβαλλοντικής δράσης που ετοίμασε το κάθε σχολείο .

3. Το δικό μας βίντεο και φωτογραφίες από την περιβαλλοντική μας δράση για την ανακύκλωση ρούχων και τη συνέντευξή μας από τον υπεύθυνο της εταιρείας ανακύκλωσης που συνεργαστήκαμε.  

4. Chat και συνεργασία σε μικρές ομάδες για να γνωριστούμε καλύτερα και να αναπτύξουμε τον δημοκρατικό διάλογο και τις  επικοινωνιακές μας δεξιότητες. 

Η περιβαλλοντική μας δράση ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα του σχολείου με την εθελοντική δράση « Μοιραζόμαστε», με την οποία οι μαθητές του προγράμματος προσέφεραν τρόφιμα στο συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Αθανασίου. 

Σχόλια μαθητών και εκπαιδευτικών:

« Ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε και να διασκεδάσουμε !».

« Σ αυτό το πρόγραμμα γνωρίσαμε μαθητές από άλλα σχολεία , συζητήσαμε και επιχειρηματολογήσαμε πάνω σε θέματα που μας ενδιαφέρουν , παίξαμε και γελάσαμε ! Προπαντός γίναμε πιο ευαίσθητοι σε θέματα περιβαλλοντικά και μάθαμε πόση σημασία έχει ο  γόνιμος διάλογος και ο σεβασμός των άλλων απόψεων». 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Καραγιάννη Δήμητρα

Βούρδα Ελένη 

Ευαγγελόπουλος  Παναγιώτης 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://dge.mysch.gr/site/archives/3129