Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Dialect 3:   Χτίζοντας σχέσεις ανθεκτικότητας και καταπολέμησης στερεοτύπων, μέσα από το μάθημα Φυσικής Αγωγής

Μαθητές και μαθήτριες δύο τμημάτων της Β΄ Γυμνασίου συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Dialect 3 με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ελένη Ανδρέου ΠΕ11.

 Το πρόγραμμα  αφορά στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και στην προώθηση σχολικών κοινοτήτων μέσα από παιγνιώδεις και τροποποιημένες δραστηριότητες του αθλήματος του  ποδοσφαίρου  „‚football 3“. Οι μαθητές/τριες   κατανοούν  και ενστερνίζονται αξίες όπως η ισότητα των φύλων και  το ευ αγωνίζεσθαι, αναπτύσσοντας παράλληλα  την αυτοεκτίμησή και την αυτοπεποίθησή τους.

Συντονιστής του ευρωπαϊκού  προγράμματος η  Action Aid και  εταίροι το  Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το Εθνικό Κέντρο.    Οι μαθητές/τριες των τμημάτων  Β1 και Β2  συμμετείχαν  με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες  του προγράμματος κατά τη διάρκεια της χρονιάς και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

 Η Action Aid (συντονιστής του προγράμματος)  παρέδωσε  στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο δύο  δέματα  με μπάλες όλων των αθλημάτων, στεφάνια, κώνους, στρώματα και φανέλες. Αθλητικό υλικό που περίμεναν με ανυπομονησία οι μαθητές/τριες και θα το χαρούν δεόντως. Ευχόμαστε να συνεχίσει να  είναι πολύτιμος αρωγός και στο μέλλον  με ανάλογα εκπαιδευτικά και ευρωπαϊκά  προγράμματα.

Ευχαριστούμe  πολύ Αction Αid!

     

Permanentlink zu diesem Beitrag: http://dge.mysch.gr/site/de/archives/2584